- Fiber
Föreningen är ansluten till stadsnätet och leverantör är  bredband2

Anslutningen till bredband är 1000/1000 MGB inkluderat i avgiften för medlemmar (ej hyresgäster). Önskas större utbud ( ej inkluderat i avgiften) måste beställning ske via  Bredband2:s helpdesk på 0770-811000 eller helpdesk@bredband2.com
Anslutningen till Bredband 2 kan inte väljas bort.

Seg uppkoppling - Åtta lösningar på dina problem
Ibland kan internet kännas långsamt trots att du har en bra trådlös bredbandsrouter och ett bra abonnemang. För att få snabbare trådlöst internet har vi tagit fram tips som hjälper dig att maximera din bredbandshastighet.

Faktorer som är svåra att påverka
Först och främst är det bra att känna till att det finns faktorer som påverkar hastigheten i ditt trådlösa nätverk som kan vara svåra att ändra på:
Väggar eller en bostad byggd i flera våningsplan gör att signalen får svårare att ta sig fram.
Dina grannars trådlösa nätverk. Eftersom alla nätverk som ligger inom räckhåll delar på samma utrymme i etern kan de störa varandra.
Annan elektronisk utrustning kan påverka din trådlösa uppkoppling.

Tips
- Placera routern så bra som möjligt
Göm inte routern i en garderob eller bakom möbler och tänk på vilka väggar eller andra detaljer i din bostad som kan störa.
Ställ helst routern någon meter upp från golvet, till exempel ovanpå en byrå. Undvik att ställa routern bakom en tv eller nära basstationen till telefonen.
Tänk också på att annan elektronisk utrustning i närheten kan störa (se även punkt 6).

- Längre kabel från uttaget
Våra trådlösa routrar levereras med en tre meter lång kabel för anslutning till uttaget i väggen eller till mediaomvandlaren. Om du behöver en längre kabel, för bättre placering av routern, kan du ringa Kundservice på 90 222 och beställa en som är fem meter lång. Våra kablar är kravställda och testade för att fungera optimalt med våra utrustningar.

- Minska avståndet till routern
Ju närmare datorn (surfplattan, mobilen) du har routern, desto högre hastighet kommer du få. Bäst är att befinna dig i samma rum.

- Undvik synliga hinder
Precis som när du väljer var du ska placera din router, kan du också tänka på var du själv befinner dig när du surfar. Är du skymd av ett skåp, betongvägg eller en stängd dörr kan räckvidden av ditt trådlösa bredband bli något sämre.

 - Välj routerns frekvensband
Trådlösa nätverk går på två olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Generellt kan man säga att 5 GHz ger snabbare hastighet, medan 2,4 GHz ger bättre räckvidd. Läs mer om hur du förbättrar din hastighet genom att ansluta dig till 5 GHz frekvensbandet.

- Stäng av annan elektronik
Vanliga elektriska apparater i hushållet kan störa signalen från routern. Det kan röra sig om dammsugaren, mikrovågsugnen eller en trådlös telefon som också kan använda sig av samma frekvenser.

- Samsas om bredbandet
Hastigheten in i bostaden delas via routern mellan alla enheter som är uppkopplade samtidigt. När någon av dem behöver extra hög hastighet, kan det vara en fördel om de andra enheterna är avstängda eller inte kräver lika hög hastighet just då.

- Anslut vissa enheter med kabel
Låt enheter som inte behöver vara trådlösa, till exempel spelkonsoler och tv med internetaccess, vara uppkopplade via trådbunden anslutning. Det gör att du kan optimera ditt trådlösa surfande för de enheter som verkligen behöver det.

Hur snabbt internet har du egentligen?
Besök Bredbandskollen om du vill ta reda på hastighet på din uppkoppling. Stäng av ditt WiFi och koppla upp datorn med en nätverkskabel för att få rätt hastighet. Trådlöst internet är nämligen inte lika snabbt som trådbunden på grund av allt som kan störa signalen mellan din router och dator. Ha i åtanke att problem med internet kan bero på en rad olika saker.

- TV
BRF har ett avtal med Tele 2 fd Comhem. Medium 8 favoritert ingår i avgiften och är klart att använda. Önskas större utbud ( ej inkluderat i avgiften) måste beställning ske via kundservice.
https://www.tele2.se/fastighetsagare

- Koppla in en router (eller dator) direkt i jacket som installerats i din lägenhet. Använd det högra uttaget (det är tomt i det vänstra).

- Koppla upp din dator på nätverket. Öppna en webläsare. Där kommer du att få upp en registreringsvy från Bredband2. Börja med att logga in med ditt personnummer och skapa sen ett konto genom att fylla i uppgifterna som efterfrågas.

- Tilläggstjänsterna som erbjuds är upp till dig om du vill ha. BRF har ingen synpunkt eller ansvar i frågan.

- Problem med registreringen - läs på www.bredband2.com och/ellerkontakta Bredband2:s helpdesk på 0770-811000 eller helpdesk@bredband2.com